Onze diensten

Op het moment dat U pijnklachten, bewegingsbeperkingen of andere blessures ervaart aan Uw lichaam dan bent U bij Fysio Plaza Scheemda aan het juiste adres om deze te laten verhelpen.

Doordat ons deskundigeadvies hopen wij U snel van Uw blessure(s) af te helpen. Ook als eerdere behandelingen geen resultaat hadden, kunnen wij U helpen om toch er uit te halen wat er in zit.

Ervaart U klachten en bent U opzoek naar een vakkundige fysiotherapeut neem dan contact op via 0597-592157 

Naast het behandelen van klachten ben U bij Fysioplaza Scheemda ook aan het juiste adres voor preventieve behandelingen en checks om het risico op blessures te verkleinen. Voorkomen is  beter dan genezen. Tijdens deze onderzoeken en behandelingen zal gericht opzoek gegaan worden naar links en rechts verschillen die mogelijk in de toekomst tot klachten kunnen lijden. Hierbij valt te denken aan verschillen in de mobiliteit, stabiliteit, uithoudingsvermogen, coördinatie en kracht.

Wil U toekomstige klachten/blessures voorkomen? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0597-592157 voor een gratis intake of een afspraak.

Medical tape is speciale tape ontwikkeld om ondersteuning te bieden. Deze tape is te herkennen aan de opvallende kleuren, welke regelmatig gezien wordt bij sporters. Wat vaak onbekend is, is dat dit bij veel meer klachten een ondersteuning kan zijn dan alleen het verbeteren van sportprestaties.

De tape kan worden ingezet bij het stabiliseren van gewrichten, verhogen en/of verlagen van spanning in de spieren en het verminderen van pijn.

Wil U weten of  de tape Uw klachten kan verhelpen of hoe U het meest effectief hier gebruik van maakt? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0597-592157 om direct een afspraak te maken.

Een sportmassage en/of een ontspanningsmassage is voornamelijk gericht op de huid, bindweefsel en de spieren met als doel de doorbloeding en de fitheid van de huid, bindweefsel en spierweefsel te stimuleren. Een massage kan verschillende doelen hebben, prestatie verhogend, ontspannend, pijn verminderend, herstel stimulerend en preventief voor blessures.

(top)Sporters laten zich regelmatig masseren voor en/of na het sporten maar ook niet sporters zijn van harte welkom om bijvoorbeeld pijnlijke en ‘vastzittende’ nek en/of schouders te laten behandelen.

Wil U weten of een welke vorm van massage voor U het beste aansluit neem dan direct contact met ons op voor een afspraak via 0597-592157.

lalal

In de sportschool bieden wij ook personal training aan. Personal training is één op één begeleiding onder leiding van een gecertificeerde personal trainer waarmee U samen met de trainer op een leuke en verantwoorde manier aan uw doelstellingen werkt. U krijgt begeleiding in het trainen zelf, maar ook kunnen er voedingsschema’s gemaakt worden en U wordt begeleidt op het mentale vlak. Wanneer U net die stok achter de deur nodig hebt, of op een effectieve, verantwoorde manier uw doelstellingen wilt behalen is personal training net iets voor jou! In overleg kunnen we een plan opstellen en bespreken we hoe we het gaan aanpakken.

Mocht u meer willen weten, of wat personal training gaat kosten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 0597-592157 Of maak online een afspraak

Wat is dry needling? Dry needling is een behandelmethode waarbij met een dun naaldje strakke strengen in een spier worden aangeprikt. Het aanprikken zorgt er zo voor dat de pijnlijke spierverharding oplost. De spier functioneert vrijwel meteen beter, de bewegingsvrijheid komt terug en de pijn en spanning nemen af. De Dry Needling-behandeling kan soms een beetje pijn doen. Dit verschilt van persoon tot persoon. Ook is de ene spier gevoeliger dan de andere.

Na de behandeling is er vaak een dag napijn (een beurs gevoel zoals stevige spierpijn). Omdat het krachtiger is dan massagetechnieken, kan met weinig behandelingen (2 tot 6) de pijn worden bestreden. Om te voorkomen dat triggerpoints steeds opnieuw ontstaan, krijgt u vaak houdings- of bewegingsadviezen mee naar huis.

Dry needling wordt toegepast bij ‘triggerpoints’, dat zijn spierverhardingen in de spier. Deze kunnen pijnklachten geven, voor krachtverlies zorgen of voor een bewegingsbeperking zorgen.

Wil U weten of  dry needling een geschikte methode voor u kan zijn.  Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0597-592157 om direct een afspraak te maken.

Wat last van stijve spieren? Last van stress / spanning? Of gewoon even toe aan een moment voor jezelf? Dan is een ontspanningsmassage misschien iets voor jou! Bij een ontspanningsmassage worden de spieren op een zachte manier los gemasseerd. Het verbetert de doorbloeding, ontspant stijve en pijnlijke spieren, verminderd stress en ontspant de geest. Een ontspanningsmassage kan ook heel goed preventief werken, om klachten als nek en schouderpijn, hoofdpijn, vermoeidheid of zelfs slapeloosheid te voorkomen.

 

Prijzen:

30 min: € 30

60 min: € 47,50

lalal

Medische fitness is sporten met medische klachten. Dit kunnen verschillende klachten zijn zoals rug, knie of schouderklachten, maar ook klachten aan longen, hart en vaatziekten, fybromyalgie of diabetes. Bij medische fitness wordt er gesport onder leiding van een fysiotherapeut. Dit gebeurt op vaste tijdstippen (in overleg) en meestal in groepsverband. De grootte van de groepen verschilt maar zal niet groter zijn dan 4. Voordat  u begint zal er eerst een intake en onderzoek plaats vinden. Er kunnen verschillende fysieke testen gedaan worden om te bepalen wat het uitgangspunt is voor u om te sporten. Er wordt een trainingsschema op maat gemaakt en deze wordt bijgesteld waar nodig. Samen wordt er gewerkt naar een betere, gezondere fysieke gesteldheid.
Medische fitness wordt in veel gevallen vergoed door de verzekeraar. Dit hangt ook af van hoe u verzekerd bent.
Vraag voor meer informatie gerust eens aan de fysiotherapeut!

BEL OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN NAAR: 0597-592157 of kom langs!